ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zoete beignets

Zoete beignets

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 5 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
250 ml melk
80 g arachideolie
2 klontjes suiker
1 eetlepel oranjebloesemwater
150 g bloem
3 eieren
½ zakje gist
zout
frituurolie
poedersuiker
verschillende soorten jam
1Breng de melk aan de kook met de 80 g olie, de klontjes suiker, een mespunt zout en het oranjebloesemwater. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en voeg er in één keer de bloem aan toe onder flink roeren met een pollepel. Zet de pan weer enkele ogenblikken op het vuur onder voortdurend roeren. Haal hem weer van het vuur en roer het beslag nog even goed door.
2Voeg de eieren een voor een toe en roer ze door het beslag. Voeg er, als het beslag mooi glad is, de gist aan toe en meng het er goed doorheen.
3Verhit de friteuse tot 170°C. Maak met een lepel bolletjes. Dompel de beignets met vijf stuks tegelijk in de hete olie en laat ze 4 tot 5 minuten bakken als u ze zacht wilt en 7 tot 8 minuten als u ze liever krokant heeft.
4Als de beignets mooi vol en goudbruin gebakken zijn laat u ze uitlekken in de frituurmand en vervolgens op keukenpapier. Leg ze in een schaal en strooi er poedersuiker overheen. Houd ze warm terwijl u de volgende serie frituurt.
5Warm serveren met verschillende soorten jam.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product