ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Zeeduivel met Médoc wijn


Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
4 zeeduivelfilets (1,2 kg)
1 l bouillon
3 sjalotten 
400 g champignons
1 blaadje laurier
2 kruidnagels
1 fles Médoc wijn
1 el olie
3 preiwitten
1 teentje knoflook
1 takje tijm
zout, peper., croûtons
1Zet de prei rechtop in de invoerbuis en snijd ze met de plakjesschijf.
2Schenk de bouillon in een pan en breng hem aan de kook. Zet de vlam lager en pocheer de stukken zeeduivel gedurende 3 of 4 min. in de bouillon. Warm bewaren.
3Doe de met het metalen mes fijngehakte knoflook, de laurier, de tijm en de kruidnagels erbij. Schenk de wijn erbij en laat een derde inkoken (ongeveer 25 min.). Op smaak brengen met peper en zout.
4 
5 
6Voeg de stukken zeeduivel bij de saus en laat 15 min. sudderen. Controleer de smaak en voeg eventueel zout en peper bij. Heet serveren met croûtons.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product