ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Witlof met gerookte zalm

Witlof met gerookte zalm

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 personen :
6 stronkjes witlof (900 gram)
6 plakken gerookte zalm
1 klontje boter
60 gram geraspte comté
SAUZE :
200 gram slagroom
1 eetlepel citroensap
zout en peper
geraspte nootmuskaat
1Zet de rvs-kom op de machine, vul met 500 ml water en zet de stoommand erin. Was de witlof, verwijder het bittere wortelgedeelte en de buitenste bladeren en leg de stronkjes in de stoommand. Bestrooi met wat zout en peper. Schakel het programma STOMEN 40 minuten in. Keer de witlof tijdens het stomen. Vet ondertussen een ovenschotel in.
2Laat de stronkjes uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3Wikkel elke stronk witlof in 1 plak gerookte zalm en leg de rollen in een ingevette ovenschaal. Meng de slagroom met 1 eetlepel van het kooknat van de witlof, het citroensap en een beetje nootmuskaat. Giet de saus over de witlof. Bestrooi het oppervlak met geraspte comté en zet de schaal 15 minuten inde oven.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product