ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Waterzooi

Nieuw recept

Waterzooi Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 7 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
1 ui (100g) in tweeën
1 prei, alleen het witte deel (120g)
2 wortelen (200g)
2 stengels bleekselderij
400 ml kippenbouillon
4 kippenpoten (900g)
200 ml crème fraiche
1 citroen
Maïzena (optioneel)
platte peterselie
Zout en peper
1Installeer de grote transparante kom met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm en snijd de ui, prei, wortelen en bleekselderij met het FOODPROCESSOR-programma. Zet even apart. 
2Vervang de transparante kom door de rvs-kom en voeg de kippenbouillon en groente toe. 
3Zet de stoommand in de kom boven de bouillon met groente. Snij de kippenpoten in twee stukken en leg ze in de stoommand. Stel het STOMEN-programma in op 30 minuten/110 °C. 
4Verwijder de stoommand en voeg de kip, crème fraiche, zout en peper toe aan de bouillon. Stel het STOMEN-programma weer in op 5 minuten/110°C, controleer de kip op gaarheid en zet het programma wanneer nodig nog enkele minuten aan. Bind de saus desgewenst met wat aangemaakte Maïzena®.
5Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap. Bestrooi voor het serveren met wat gehakte peterselie
gewijzigd op 05/07/16
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

Serveer met gestoomde aardappelen, rijst of puree.
 


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Greet L

Heel lekker van smaak, mocht voor mij iets meer gebonden zijn.