ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Volkoren landbrood

By Magimix Nederland

 

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 1 uur 30 min
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
5 gram bakkergist
230 ml warm water
10 gram suiker
300 gram volkorenmeel
6 gram zout
bloem
1Meng in een kom het water met de gist en suiker en roer met een garde door tot de gist is opgelost.
2Verdeel het meel en het zout over de stalen kom met het stalen mes. Giet het gistmengsel hier bij en plaats de deksel op de machine, zet de Patissier aan en laat draaien tot er een deegbal ontstaat. Laat het deeg 30 seconden in de machine rondgaan, het deeg wordt nu gekneed.
3Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg hierover, kneed het deeg nog 10 seconden goed door elkaar. Vorm een bal van het deeg met de sluiting naar beneden en plaats in een ruime kom. Dek de kom af met folie en laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek.
4Verwarm de oven voor op 200 ºC.
5Bekleed de bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de kom en kneed weer goed door, vorm vervolgens een langwerpig brood van het deeg en plaats met de sluiting naar beneden op de bakplaat. Plaats een ruime kom op de kop over het deeg zodat het deeg niet kan uitdrogen tijdens het rijzen.
6Laat het deeg weer 45 minuten rijzen op een warme plek.
7Bestuif het brood met bloem en snij heel oppervlakkig een aantal keer schuin in aan de bovenkant.
8Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in het midden van de oven.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product