ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vijgentaart

Vijgentaart

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

4 :
bladerdeeg
100 g suiker
800 g verse vijgen
1 glas water
1Oven voorverwarmen op 200° C (T 6/7).
2Bekleed de beboterde taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar in het deeg. Leg een rond stuk vetvrij papier op het deeg, verzwaard met peulvruchten of rijst. Zet de taartvorm 15 min. in de oven.
3Maak ondertussen een vijgenjam met 4 vijgen (op laag vuur 4 vijgen koken met suiker en een glas water, tot een schuimige saus verkregen is). Schenk de vijgenjam in de kom en mix gedurende 1 min.
4Snijd de resterende vijgen in vieren of in zessen, afhankelijk van hun grootte, en rangschik ze op het deeg. Schenk de vijgenjam erover heen en zet de taart nog 5 min. in de oven.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product