ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Vichyssoise

Vichyssoise Cook Expert
 

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
500 gram aardappelen, bijv. Bintjes
+ 1 aardappel voor de garnering
300 gram prei
800 ml water
200 ml melk
2 kippenbouillontabletten
50 gram gezouten boter
plus 1 klontje
50 ml slagroom
½ bosje bieslook
versgeperst citroensap
zout en versgemalen peper
1Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Zet de rvs-kom op de machine en doe de aardappelblokjes in de kom. Neem de buitenste bladen van de preien en was de prei grondig met koud water. Snijd de prei vervolgens in ringen en doe ze in de kom bij de aardappels. Voeg het water, de melk, de kippenbouillontabletten en de in stukjes gesneden boter toe. Selecteer het programma ROMIGE SOEP.
2Schil ondertussen de resterende aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Bak de blokjes met een klontje gezouten boter in 10 à 15 minuten goudbruin in een koekenpan.
3Druk 1 minuut vóór het einde van het programma op Stop, voeg de slagroom toe en schakel het programma weer in. Breng de soep op smaak met versgeperst citroensap, en zout en peper naar smaak.
4Giet de Vichyssoise in kommen of diepe borden. Was de bieslook en snijd deze fijn. Garneer de soep met de bruin gebakken aardappelblokjes en de fijngesneden bieslook.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
© video Bart van Berkel
Tip van de chef

Ook lekker met dunne reepjes gekookte ham.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product