ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tulband

Tulband

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 40 min Materiaal : tulbandvorm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
300 g tarwebloem
100 g kristalsuiker
80 g zachte boter
50 g blanke amandelen
50 g rozijnen
160 ml melk
14 g verse bakkersgist
of 7 g gedroogde gist
3 el kirsch
1 ei
1 mespuntje zout
1Week de rozijnen in de kirsch.
2Verwarm de melk tot lauw (35 °C) en los de gister met een vork in op.
3Doe de in kleine stukjes gesneden zachte boter, het zout, de suiker, de bloem, het ei en de melk met gist in deze volgorde in de grote kom met het kneedmes.
4Zet de machine aan en laat 1 minuut draaien.
5Spatel het deeg zo nodig van de komwand naar beneden. Laat de machine nog 15 à 20 seconden draaien.
6Neem het kneedmes uit de kom. Schep het deeg in een met bloem bestoven kom. Laat het deeg 30 minuten rijzen in de kom afgedekt met plastic of met een vochtige theedoek.
7Bestrooi uw handen met bloem. Druk met uw vuist de luchtbellen uit het deeg.
8Roer met behulp van de spatel de geweekte rozijnen erdoor.
9Vet een tulband in. Strooi de amandelen op de bodem. Vul de vorm voor ¾ met deeg. Laat het deeg 1 ½ uur in de oven rijzen bij een temperatuur van 30 °C. De tulband moet na het rijzen tot boven aan de vorm komen.
10Verwarm de oven voor op 180 °C.
11Bak de tulband in ca. 40 minuten gaar.
12Als de bovenkant te bruin wordt, dek de vorm dan af met aluminiumfolie.
13Neem de tulband uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…