ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Tongrolletjes met tapenade

en tomatensaus met basilicum

Tongrolletjes met tapenade en tomatensaus met basilicum Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
18 à 20 halve tongfilets
zout en peper
100 gram olijventapenade (zie blz. 32)
200 gram gedroogde tomaten
op olie
1 scheutje zonnebloemolie
enkele takjes basilicum
TOMATENSAUS MET BASILICUM:
1 eetlepel olijfolie
5 pomodori-tomaten
5 blaadjes basilicum
1 ui
1 teentje knoflook
zout en peper
1Begin met de bereiding van de tomatensaus. Zet de saus even apart.
2Verwijder eventuele graten van de tongfilets. Breng de filets op smaak met zout en peper en bestrijk ze met tapenade. Leg vervolgens een gedroogde tomaat op het begin van elke filet. Rol ze op en prik ze vast met een houten cocktailprikker.
3Doe 500 ml water in de rvs-kom. Vet de binnenzijde van de stoommand met olie in. Leg de opgerolde tongfilets erin en schakel het programma STOMEN in op 100 °C (pas de stoomtijd aan de dikte van de filets aan).
4Was de basilicum. Dien de opgerolde tongfilets op met de tomatensaus en enkele blaadjes basilicum. Deze tongrolletjes gaan ook uitstekend samen met de Provençaalse groenteschotel (zie blz. 200).
tomatensaus met basilicum
1Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de pitjes. Was de basilicum. Pel en snijd de ui in vieren.
2Vul de rvs-kom met alle ingrediënten, te beginnen met de olijfolie. Stel het EXPERT-programma in op 12 minuten/snelheid 1A/100 °C. Stel vervolgens het programma 45 seconden in op snelheid 18 (zonder verwarmen) om de saus goed te mengen.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

In plaats van tong kunt u ook voor gehalveerde scholfilets kiezen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES