ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Stoofschotel met witte bonen

Stoofschotel met witte bonen Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 24 uur
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
300 gram gedroogde witte bonen
1 ui
3 teentjes knoflook
3 rijpe tomaten (300 gram)
1 groene paprika (150 gram)
3 eetlepels olijfolie
1 laurierblaadje
½ theelepel cayennepeper
450 ml water
½ kippenbouillontablet
peterselie
verse tijm
zout en versgemalen peper
1Was de bonen en laat ze in ruim koud water 24 uur weken. Laat ze daarna uitlekken. De bonen moeten twee maal zo groot geworden zijn.
2Pel de ui en de knoflook, snijd ze doormidden en doe ze in de rvs-kom. Stel het EXPERT-programma in op 20 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom. Doe 2 eetlepels olijfolie en de uien in de kom en stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 2A/120 °C.
3Was de tomaten en snijd ze in vieren. Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd in blokjes.
4Voeg de bonen, tomaten, paprika, laurierblaadje, 1 eetlepel olijfolie, de cayennepeper, 450 ml water, ½ verkruimelde bouillontablet, en zout en peper naar smaak toe. Stel het EXPERT-programma in op 90 minuten/snelheid 1A/100 °C. Verwijder de dop en laat de ingrediënten zo nodig langer koken (de kooktijd hangt af van de soort bonen en de leeftijd ervan). De bonen moeten na het koken zacht zijn, maar niet té zacht.
5Was de peterselie en de tijm. Bestrooi de bonen als ze gaar zijn met fijngesneden peterselie en tijm.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product