ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Stoofpot met eend

Stoofpot met eend Cook Expert

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
3 wortels (300 gram)
2 pastinaken (200 gram)
2 stengels bleekselderij
3 aardappelen (300 gram)
500 ml water
1 kippenbouillontablet
1 laurierblaadje
1 theelepel korianderzaadjes
4 eendenbouten
½ bosje platte peterselie
zout en versgemalen peper
1Was en schil de wortels, pastinaken, bleekselderij en aardappelen. Snijd ze vervolgens in stukken of blokken van circa 3 cm.
2Giet het water met het bouillontablet in de rvs-kom, voeg het laurierblaadje en de korianderzaadjes toe en stel vervolgens het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 3/120 °C.
3Voeg de groenten toe, en zout en peper naar smaak. Stel het EXPERT-programma weer in op 30 minuten/snelheid 0/100 °C. Bak de bouten met de velzijde naar beneden in een koekenpan gaar. Voeg aan het einde van het programma de eendenbouten aan de inhoud van de kom toe en stel het EXPERT-programma weer in op 10 minuten/snelheid 0/100 °C.
4Was de peterselie en snijd deze fijn. Bestrooi de stoofpot met de fijngesneden peterselie.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016
Tip van de chef

U kunt de bouten ook rechtstreeks op het bord serveren zodat ze knapperig blijven.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product