ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Steak Tartaar

By Magimix Nederland

 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
2 sjalotten, geschild en grof gesneden
2 el zure augurkjes
2 el kappertjes
6 takjes bladpeterselie, alleen het blad
400 gram biefstuk van goede kwaliteit, grof gesneden
2 eierdooiers
2 el ketchup
el dijonmosterd
1 el worcestersaus
1 tl tabasco
8 kwarteleitjes
peper en zout
1Verdeel de sjalot, augurkjes, kappertjes en peterselie over de kleine kom en druk een aantal keer op pulse totdat alles fijn is gehakt.
2Haal de kleine kom uit de Patissier en zet apart. Plaats in de grote kom het mes en verdeel de biefstuk over de kom. Draai het vlees tot een tartaar door een aantal keer de pulse knop in te drukken, de tartaar moet een fijne structuur hebben maar ook weer niet te fijn.
3Schep de tartaar in een ruime kom en voeg de gehakte kappertjes, cornichons, sjalot en peterselie toe. Roer de eidooiers, ketchup, dijonmosterd, worcestersaus en tabasco door de tartaar en breng op smaak met peper en zout.
4Stoom de kwarteleitjes 5 minuten op 100 ºC in de Vapeur en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Pel de kwarteleitjes en serveer ze bij de steak tartaar samen met krokante crostinis.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product