ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Speculoos cheesecake

Deze speculoos cheesecake hoeft niet in de oven - door Beth Sachs


Voorbereiding : 25 min Rusttijd : 30 min
Koken : - Materiaal : 6 bakvormpjes of potjes, spuitzak
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
Ingrediënten
20 g Lotus speculoosbiscuits
50 g boter, gesmolten
22 g roomkaas
200 g speculoospasta
225 ml volle slagroom
1 tl vanille-extract
Decoratie
3 Lotus speculoosbiscuits
1Maal in de grote kom van de foodprocessor de speculoosbiscuits fijn tot kleine kruimels (LET OP: hou de biscuits voor decoratie apart).
2Voeg via de toevoerbuis de gesmolten boter toe en pulseer totdat de boter goed met het kruim is vermengd. 
3Vul de 6 vormpjes met een bodem van het kruim. Zet in de koelkast om af te koelen terwijl je de vulling maakt. 
4Maak de kom van de foodprocessor schoon en bevestig de klopper. Klop de slagroom op tot zachte pieken ontstaan (haal de duwer uit de toevoerbuis zodat tijdens het kloppen extra lucht bij de slagroom komt).
5Vervang de klopper door het mes en voeg de roomkaas, speculoospasta en het vanille extract toe. Pulseer tot het geheel goed is gemengd. 
6Meng de roomkaasmix voorzichtig met de opgekopte slagroom. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Plaats het 30 min. in de koelkast om op te stijven.
7Verdeel het mengsel met een spuitzak over de koekbodems in de vormpjes en zet nog 30 min. in de koelkast. 
8Plaats vlak voor het serveren in iedere cheesecake een halve speculoosbiscuit.
Tip van de chef

1. In plaats van 6 individuele cheesecakes kun je ook 1 grote maken in een springvorm.
2. Dit recept kun je tot 3 dagen van te voren klaarmaken. Ideaal!
3. Serveer de cheesecakes met een flinke dot slagroom voor een extra luxe effect.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…