ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Soufflé met Parmezaanse kaas

Soufflé met Parmezaanse kaas

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
4  Eieren
15 g Boter
200 ml Water
160 g Parmezaanse kaas
el bloem
1Rasp de Parmezaanse kaas in de midi-kom met de parmezaanrasp of met de raspschijf van 2mm en zet even apart.
2Maak een roux: verwarm op laag vuur de boter in een steelpan en voeg al roerend met een houten lepel de bloem toe. Voeg, zodra de roux dik wordt, geleidelijk het warme water toe en kook 3 minuten op middelhoog vuur. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
3Verwarm de oven voor op 180 °C.
4Scheid de eieren in witten en dooiers.
5N eem de pan van het vuur en roer de eierdooiers één voor één voorzichtig door het mengsel. Blijf roeren tot de dooiers zijn opgenomen.
6Laat het mengsel afkoelen.
7Klop de eiwitten in 5 minuten stijf in de grote kom met de eiwitklopper, verwijder de kleine aanduwer uit de invoerbuis.
8Schep de eiwitten voorzichtig door het afgekoelde mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
9Verdeel het mengsel over de ingevette en met bloem bestoven ovenschaaltjes en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de soufflé rechtstreeks uit de oven.
Tip van de chef

Serveer met veldsla of gemengde sla.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…