ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Rundergehakt

met aardappelpuree

Hachis parmentier

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
3 in 4 gesneden uien
1 ½ eetlepel olijfolie
600 gram rundergehakt
3 takjes peterselie
1 kg kruimelige aardappels
(Agata of Bintje)
100 ml melk
50 gram boter
3 eetlepels paneermeel
muskaatnoot
zout, peper
1Doe de uien in de kom en schakel het programma EXPERT in gedurende 30 seconden/
snelheid 13 (zonder verwarmen)
. Spatel de resten van de wand.
2Voeg olijfolie, vlees en fijngesneden* peterselie toe. Schakel het programma EXPERT in gedurende 10 minuten/snelheid 3/120 °C. Zet apart.
3Snijd de aardappelen in blokjes van 2 tot 3 cm, spoel ze in koud water en plaats ze in de stoommand. Voeg 500 ml water toe aan de kom, plaats de stoommand erin en schakel het programma STOMEN in gedurende 25 minuten. Controleer op het einde van het programma of de aardappelen gaar zijn, verleng anders het programma.
4Verwijder het kookvocht uit de kom en plaats de eiwitklopper. Doe er de aardappelen,
melk, boter en kruiden in. Meng de puree in de modus EXPERT, 1 minuut 30/snelheid 3 (zonder verwarmen). Laat dit langer duren en/of voeg een beetje melk toe afhankelijk van de gewenste textuur en zet apart. Verwarm de oven voor op 210 °C (th. 7).
5Strijk een gratinvorm met boter in en verdeel het vlees op de bodem van de schaal. Doe er de aardappelpuree over en maak glad met een spatel. Bestrooi met paneermeel
en laat ongeveer 20 minuten in de oven.
© foto's Sandra Mahut
© 2014 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product