ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Ratatouille

Ratatouille

Voorbereiding : 25 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
2 aubergines
1 rode paprika
1 groene paprika
2 courgettes
4 grote tomaten
3 grote uien
3 knoflookteentjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
4 eetl. olijfolie
1De groenten wassen. De zaadlijsten uit de paprika's verwijderen. De aubergines, paprika en courgettes in blokjes snijden. De knoflook en de ui schillen en fijnhakken.
2Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Verdeel de aubergines en de paprika in de stoomschaal, leg het deksel erop en laat 15 min. op 100°C stomen. Leg de courgettes in de andere stoomschaal en plaats deze na 5 min. op de onderschaal. Voeg 3 min. voor het einde van
de bereidingstijd de hele tomaten toe. Na het verstrijken van de stoomtijd laten uitlekken.
3De tomaten in koud water laten schrikken, het vel en de pitjes verwijderen en ze in stukken snijden.
4In een braadpan de ui met de knoflook 5 min. in de olijfolie zachtjes fruiten. De aubergine en paprika toe voegen en 10 min. op laag vuur laten stoven.
5De courgettes en de tomaten toevoegen, met zout en peper bestrooien en kruiden met tijm en rozemarijn. 30 min. met het deksel op de pan laten stoven. Warm of koud opdienen.
Tip van de chef

Op deze manier bereid is de ratatouille bijzonder smakelijk en bevat geen overtollig vocht.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product