ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Quiche met courgette en tomaat

By Magimix Nederland

 

Voorbereiding : 40 min Rusttijd : -
Koken : 45 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
Deeg
250 gram bloem
150 gram koude roomboter, in blokjes
1 tl zout
1 ei
1 el koude melk
Vulling
1 courgette(gebruik de helft)
2 tomaten
100 gram gruyère
1 teen knoflook
3 eieren
200 ml slagroom
2 tl provencaalse kruiden
bloem
peper en zout
Deeg
1Verwarm de oven voor op 190 ºC.
2Verdeel de bloem, boter, zout, ei en melk over de stalen kom met het stalen mes, zet de Magimix aan en laat 30 seconden draaien tot er een samenhangend deeg ontstaat. Haal het deeg uit de kom en vorm er een bal van, wikkel het deeg in folie en leg 30 minuten in de koelkast.
3Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, bekleed een ingevette bakvorm met het deeg en leg hier bakpapier op. Verdeel gedroogde bonen over het bakpapier en druk voorzichtig aan zodat het deeg goed is afgedekt. Plaats de bakvorm 20 minuten in het midden van de oven.
4Ga eerst verder met de vulling.
5Verwijder het bakpapier uit de bakvorm als deze uit de oven komt, verdeel de courgette, tomaat, kaas en knoflook over de vorm en giet het eiermengsel erover.
6Plaats de quiche terug in de oven en bak 25 minuten tot deze goudbruin kleurt.
Vulling
1Plaats de kunststof kom op de Patissier en plaats de midi kom erin, plaats de 4mm plakken schijf op de as. Snij plakken van de courgette en tomaat. Vervang de plakken schijf door de 2mm rasp schijf en rasp de gruyère en knoflook.
2Meng de eieren en slagroom met een garde in een kom en voeg de provinciaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product