ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Quiche met courgette en geitenkaas

Quiche met courgette en geitenkaas Cook Expert Magimix

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 personen :
1 portie korstdeeg
4 eieren
200 ml melk
200 ml slagroom
2 theelepels pittige mosterd
zout en peper
200 gram courgette
1 gesnipperde ui
100 gram geitenkaas
1Begin met de bereiding van het korstdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Fruit de gesnipperde ui 10 minuten in een beetje olijfolie. Zet de stoommand in de rvs-kom en voeg 500 ml water toe. Leg de courgette en de ui in de stoommand en selecteer het programma STOMEN. Zet de courgette daarna even apart.
3Rol het korstdeeg met een deegroller uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg vervolgens in een ingevette taartvorm. Prik de taartbodem in met een vork en bak het deeg vervolgens 10 minuten blind op 200 °C.
4Giet het water uit de rvs-kom en vul de kom met de eieren, de melk, de slagroom, de mosterd, en zout en peper naar smaak. Stel het EXPERT-programma in op 30 seconden/snelheid 7 (zonder verwarmen).
5Leg de ingrediënten op het gebakken korstdeeg samen met stukjes geitenkaas. Giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Leg de gewassen en doormidden gesneden kerstomaten erop en bak de quiche in 30 minuten goudbruin.
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product