ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Puree van knolselderij

Puree van knolselderij

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
1 kg knolselderij
125 g dikke crème fraîche
2 eetl. fruitige olijfolie
Zout
1De knolselderij schillen, wassen en in dobbelstenen van 4 bij 4 cm snijden. Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Leg de selderij in de stoomschaal, leg het deksel erop en laat 30-35 min. stomen. De selderij moet heel zacht zijn en u moet er gemakkelijk met de punt van een mes in kunnen prikken.
2Laat de selderij uitlekken en tot lauw afkoelen. De selderij tot puree mixen en al mixend de crème fraîche toevoegen. Daarna onder voortdurend roeren in een dun straaltje de olijfolie toevoegen. Met zout op smaak maken. De puree 5 min. op laag vuur verwarmen. Goed warm opdienen. Lekker bij gevogelte.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product