ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pulled turkey

met pinda’s

Pulled turkey met pinda’s Cook Expert

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 teentjes knoflook
3 zoete uien
2 eetlepels olijfolie
500 gram kalkoenfilet
40 gram pindakaas
50 ml sojasaus met verlaagd zoutgehalte
400 gram basmatirijst
3 takjes bieslook
peper
1Pel de teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Pel de uien en snijd ze in vieren. Hak de knoflook en de uien in de rvs-kom fijn door het EXPERT-programma in te stellen op 30 seconden/snelheid 13 (zonder verwarmen). Spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom.
2Voeg de olie toe en stel het EXPERT-programma weer in op 2 minuten/snelheid 3/130 °C. Snijd ondertussen de kalkoenfilets in blokken van 3 à 4 cm en voeg ze toe aan de inhoud van de kom. Stel het EXPERT-programma weer in op 3 minuten/snelheid 1A/100 °C.
3Voeg aan het einde van het programma de pindakaas, sojasaus en peper toe en schakel het programma SUDDEREN in. Stop desgewenst het programma tussentijds en spatel het mengsel zo nodig van de wand van de kom.
4Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5Dien het gerecht op met de fijngesneden bieslook.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product