ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pruimenclafoutis

Pruimenclafoutis

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
3 grote paarse pruimen 
2 eieren
25 g boter (gesmolten)
1 mespunt zout
100 g bakmeel 
75 g poedersuiker
12 cl lauwwarme m
 
1Was de pruimen en ontpit ze. Snijd ze in zessen.
2Oven voorverwarmen op 180° C (T 6).
3Laat de boter au bain-marie smelten.
4Meng het meel, de suiker en het zout in de kom met het metalen mes en de BlenderMix. Voeg via de invoerbuis één voor één de eieren toe, evenals de gesmolten boter, terwijl het apparaat draait. Schenk de lauwwarme melk via de invoerbuis in de kom tot u een homogene mix heeft.
5Beboter royaal de vorm en schenk de mix erin.
6Leg de stukjes pruim op de mix.
7Bak de pruimenclafoutis 40 min. in de oven. Het deeg moet van de vormwand loskomen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product