ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Prei-quiche
Mini Plus

Prei-quiche

Voorbereiding : 2 uur 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
250 g meel patentbloem
130 ml water
100 ml de crème fraîche
40 g gruyère
2 preien
50 g zachte boter
200 g koude boter
40 g boter
50 ml water
2 eieren
1Doe het meel, de 50 g in stukjes gesneden boter en het water in de kom met het kneedmes. Stel de machine in werking.
2Laat draaien en schakel de machine uit zodra het deeg een bal vormt (ca. 30 seconden).
3Neem het deeg uit de kom. Wikkel het in plastic folie en druk het plat. Laat het 1 uur op een koele plaats rusten.
4Neem het deeg uit de plastic folie. Leg het op een met meel bestoven oppervlak. Rol het met een deegroller vanuit het midden uit en vorm daarbij een kruis .
5Leg de koude boter tussen twee blaadjes folie. Rol hem uit tot een vierkant van 2 cm dik. Plaats de boter in het midden van het kruis en klap de vier kanten naar het midden toe om .
6Rol het deeg uit tot een lange rechthoek  . Klap het als een portefeuille in 3 delen om .
7Draai het deeg een kwartslag. En rol het uit tot een lange rechthoek  . Klap het als een portefeuille in 3 delen om.
8Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 30 minuten in de koelkast.
9Herhaal de stappen 6, 7 en 8 twee keer.
10Wanneer het deeg klaar is, geeft u het zijn uiteindelijke vorm en laat het 30 minuten rusten op een koele plaats.
11Verwarm de oven voor op 210 °C (th. 7).
12Doe het stuk gruyère in de invoerbuis van de midi-kom met de 2 mm raspschijf. Rasp de kaas en bewaar.
13Maak de preien schoon. Gebruik alleen het malse (witte) deel. Snijd de prei in dunne schijfjes met de 2 mm snijschijf en bewaar.
14Laat de boter smelten in een braadpan. Voeg de prei toe. Roer om en voeg een beetje water toe (50 ml).
15Laat de prei op laag vuur 15 minuten smoren zonder hem te laten kleuren. Voeg zo nodig nog een beetje water toe. Zout en peper toevoegen.
16Prik met een vork in de deegbodem.
17Doe de crème, de eieren, het zout en de peper in de kom met het metalen mes of in de mini-kom. Laat de machine 30 seconden draaien.
18Verdeel de prei over het deeg. Giet er het eieren-crème mengsel op.
19Bestrooi met de geraspte gruyère. Bak de quiche ca. 30 minuten in de oven.
20Goed warm serveren.
Tip van de chef

U kunt de prei vervangen door ui, spekjes, tomaten etc.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product