ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Prei-quiche

Prei-quiche

Voorbereiding : 45 min Rusttijd : 1,5 uur
Koken : 30 min Materiaal : taartvorm Ø 28-30cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Bladerdeeg
250 g patentbloem
50 g zachte boter
130 ml water
200 g koude boter
Vulling
40 g gruyère
2 preien
40 g boter
50 ml water
100 ml crème fraîche
2 eieren
Bladerdeeg
1Doe de bloem, de 50 g in stukjes gesneden zachte boter en het water in de kom met het kneedmes.
2Schakel de machine in en draai tot het deeg een bal vormt. Laat dan nog 30 seconden draaien.
3Wikkel het deeg in plasticfolie en druk het plat. Laat het 1 uur op een koele plaats rusten.
4Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak. Rol het met een deegroller uit vanuit het midden en vorm daarbij een kruis.
5Leg de koude boter tussen twee blaadjes plasticfolie. Rol uit tot een vierkant van 2 cm dik. Plaats de plak boter in het midden van het kruis en klap de vier kanten.
6Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Vouw het als een portefeuille in 3 delen over elkaar naar het midden.
7Draai het deeg een kwartslag en rol het weer uit tot een lange rechthoek. Vouw het nogmaals als een portefeuille in 3 delen over elkaar.
8Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
9Herhaal de stappen 6, 7 en 8 twee keer.
10Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette quiche vorm mee.
Vulling
1Verwarm de oven voor op 210 °C.
2Rasp de gruyère in de midi-kom met behulp van de raspschijf van 2 mm.
3Snijd het witte deel van de prei in dunne schijfjes met behulp van de plakjesschijf van 2 mm.
4Smelt de boter in een braadpan. Voeg de prei toe. Roer om en voeg 50 ml water toe.
5Laat de prei op laag vuur 15 minuten smoren zonder hem te laten kleuren. Voeg zo nodig nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
6Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
7Doe de crème fraiche, de eieren en een beetje zout en peper in de kom met het metalen mes.
8Verdeel de prei over het deeg. Giet er het eieren-crème fraîchemengsel op.
9Bestrooi met de geraspte gruyère. Bak de quiche ca. 30 minuten in de oven.
10Serveer goed warm.
Tip van de chef

U kunt de prei vervangen door ui, spekjes, tomaten etc.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…