ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Piperade

met zachtgekookte eieren

Piperade met zachtgekookte eieren Cook Expert
 

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
2 rode paprika’s (200 gram)
2 gele paprika’s (200 gram)
2 groene paprika’s (200 gram)
2 teentjes knoflook
50 ml olijfolie
100 gram gerookte spekblokjes
600 gram passata (tomatensaus)
6 eieren
enkele takjes peterselie
zout en versgemalen peper
1Zet de grote transparante kom op de machine met daarin de midi-kom. Bevestig de plakjesschijf van 4 mm. Was de paprika’s, snijd ze in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika’s met het FOODPROCESSOR-programma tot reepjes.
2Installeer de rvs-kom en doe hierin de gepelde teentjes knoflook met de olijfolie. Stel het EXPERT-programma in op 3 minuten/snelheid 2A/120 °C. Voeg aan het einde van het programma de spekreepjes toe en schakel het programma weer 2 minuten in.
3Voeg na afloop van het programma de tomatenblokjes, de reepjes paprika’s, en zout en peper naar smaak toe en stel het EXPERT-programma in op 25 minuten/snelheid 1A/110 °C.
4Breng ondertussen water in een pan aan de kook. Kook de eieren in 5 minuten zacht. Doe de eieren over in een kom met ijskoud water om ze te laten schrikken. Pel ze daarna voorzichtig.
5Serveer het tomaten-paprikamengsel met in het midden van elk bord een zachtgekookt ei. Garneer met fijngesneden peterselie.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product