ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Pastei van verse en gerookte zalm

Pastei van verse en gerookte zalm

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2 uur
Koken : 8 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
200 g Verse zalmsteak
½ Komkommer
2 Takjes dille
100 g Gerookte zalm
100 g Crème fraîche
½ Citroen
5 Takjes bieslook
Pijnboompitten (optioneel)
Zout en peper
1Gaar de zalmfilet ongeveer 10 minuten in een stoomoven of stoom de zalm in een stoompan.
2Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in 3 stukken. Gebruik de Blokjes- en Staafjeskit en doe de stukken komkommer één voor één in de invoerbuis. Zet de machine aan en snijd de komkommer in blokjes door met beide handen op de aanduwer te drukken. Hebt u deze accessoire niet, snijd de komkommer dan in dobbelsteentjes. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze uitlekken in een zeef.
3Doe de dille in de grote kom met het metalen mes. Druk enkele keren op PULSE.
4Voeg de in stukken gesneden gestoomde zalm, de gerookte zalm en de crème fraîche toe. Laat de machine 30 seconden draaien.
5Voeg de uitgeperste citroen toe en vervolgens ook de fijngeknipte bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
6Laat de machine weer 30 seconden draaien.
7Verdeel enkele blokjes komkommer over kleine glaasjes en doe de zalmpastei erop. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en garneer met een blaadje dille.
8Zet de glaasjes 2 uur in de koelkast en serveer goed gekoeld.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…