ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Passata di Pomodori (tomatensaus)

tomatensaus

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : SmoothieMix
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

½ liter sausIn het tomatenseizoen maken de Italianen grote hoeveelheden van deze saus, die ze vervol :
1 kg rijpe tomaten
2 tl suiker
1 bosje verse basilicum
2 el olijfolie
2 knoflookteentjes
zout, peper
1Was de tomaten, snijd ze in stukken.
2Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin snel de geplette knoflookteentjes met
zout, peper en suiker. Voeg vervolgens de tomaten toe en laat op laag vuur gedurende ca. 30 minuten inkoken. Eventueel verder op smaak maken.
3Verwerk deze saus vervolgens met de Smoothiemix.
Tip van de chef

In het tomatenseizoen maken de Italianen grote hoeveelheden van deze saus, die ze vervolgens
invriezen of in weckpotten doen om er het hele jaar van te kunnen genieten.
Een andere manier is om eerst de saus te maken met de verse tomaten in de Smoothiemix en deze
vervolgens met de andere ingrediënten te koken.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product