ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Oud Hollandse Cake

By Magimix Nederland

 

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

8 personen :
4 eieren
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter, op kamertemperatuur in blokjes
1 vanille stokje, alleen het merg
1 citroen, alleen rasp
1Verwarm de oven voor op 175 ºC.
2Plaats de klopper in de stalen kom en verdeel de eieren en suiker over de kom.
3Zet de Magimix aan en laat 3 minuten draaien tot er een luchtige massa ontstaat.
4Haal de klopper uit de kom en plaats het stalen mes in de kom. Voeg het bakmeel, boter, vanille, citroenrasp en een snufje zout toe en laat 1 minuut draaien tot er een homogene massa ontstaat.
5Vet een cakevorm in met boter en leg op de bodem een stukje bakpapier zodat je zeker weet dat de cake uit de vorm komt na het afbakken.
6Verdeel het beslag over de cakevorm en plaats 1 uur in het midden van de oven.
7Hou de cake goed in de gaten, als hij te donker begint te kleuren verlaag je de temperatuur van de oven naar 160 ºC.
8Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake vervolgens uit de vorm en plaats op een cakerek en laat de cake volledig afkoelen.
Tip van de chef

Gebuik een cakevorm van 25 cm


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product