ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Linzen-pruimensoep

Duits recept


Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 40 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
8 pruimen
50 ml appelsap
3 el rode wijnazijn
50 g spekblokjes
100 g uien, in kwarten
100 g wortels, in blokjes
100 g knolselderij, in blokjes
20 ml koolzaadolie
1 el tomatenpuree
250 g aardappels, in blokjes
100 g peer, in schijfjes
200 g blonde linzen
1 l bouillon
4 gedroogde worsten uit de streek Montbéliard
koriander om te garneren (optioneel)
zout, peper
1

Snijd de pruimen in kwarten en laat intrekken in het appelsap en de azijn.

2

Doe de spekblokjes, uien, wortels en knolselderij met de koolzaadolie in de kom en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

3

Voeg de tomatenpuree toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 2 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

4

Voeg de aardappels en pruimen toe aan de kom en hak met het programma EXPERT gedurende 25 seconden op snelheid 13 en op 100 °C.

5

Voeg de linzen en bouillon toe en laat 30 minuten koken met het programma EXPERT op snelheid 1A en op 100 °C.

6

Doe de pruimen en het sap in de kom. Roer. Leg de worsten 5 minuten in de kom met het deksel gesloten, zodat ze opwarmen. Snijd de worsten in plakjes. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de soep met koriander.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)
Tip van de chef

Indien je een ander soort linzen gebruikt, kan nodig zijn om de bereidingstijd te verlengen en bouillon toe te voegen.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product