ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kruidkoek

Kruidkoek

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal : moule à cake
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
150 g meel
1/4 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneel
40 g walnoten
2 hele eieren
15 cl olie
poedersuiker
1 zakje bakpoeder
1/4 tl vierkruidenpoeder
7  ontpitte gedroogde pruimen
2 middelgrote geschilde wortels 
200 g suiker
20 g rozijnen
1 mespunt zout
1Beboter een cakevorm (lengte 20 cm) en bestrooi hem met meel.
2Oven voorverwarmen op 160° C (T6).
3Steek de worteltjes horizontaal in de invoerbuis en rasp ze in dunne reepjes (julienne) met de 4mm raspschijf.
4Doe het meel, de bakpoeder, het zout en alle specerijen in de kom met het metalen mes en de BlenderMix, druk 1 keer op Pulse en doe dan de ontpitte pruimen erbij.
5Laat het apparaat 2 seconde. draaien, voeg de walnoten toe en druk 2 keer op Pulse. Voeg de eieren, de suiker en de reepjes wortel toe en laat 1 min. draaien.
6Schenk beetje bij beetje de olie door de invoerbuis. Laat nog 1 min. draaien en voeg de rozijnen toe. Druk 3 keer kort op Pulse.
7Doe de bereiding over in de beboterde cakevorm en zet hem 55 min. in de oven.
8Laat de taart 5 min. afkoelen en neem hem uit de cakevorm.
Laat hem verder afkoelen op het taartrooster. Bestrooi hem met poedersuiker als hij volledig is afgekoeld.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product