ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
1 kg Knolselderij
2 el Olijfolie
125 g Crème fraîche
Zout en peper
1Schil de selderij en snijd tot plakjes in de midi-kom met de plakjesschijf van 4 mm.
2Vul een pan of stoomkoker met 1 liter water, en kook daarin de selderie met de deksel op de pan gaar. De selderij moet heel zacht zijn. Giet de selderij af en laat lauwwarm afkoelen.
3Pureer de selderij 1 à 2 minuten in de grote kom met het metalen mes.
4Voeg zodra de selderij puree is geworden de crème fraîche toe. Laat de machine draaien en voeg via de invoerbuis in een dun straaltje de olie toe.
5Breng op smaak met zout en peper.
6Verwarm de puree 5 minuten op een laag vuur.
Tip van de chef

Dit gerecht kunt u ook met andere groenten maken, bijvoorbeeld met worteltjes of courgettes.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…