ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kippenblanquette

Duits recept

Blanquette de poulet

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
600 g kippenborst, in blokjes van 3 cm
50 ml witte wijn
450 ml water
½ tl zout
1 laurierblad
3 korrels zwarte peper
1 kruidnagel
2 wortels, in kleine blokjes
100 g champignons, in kwarten
30 g boter
40 g bloem (type 405)
150 ml kookroom
2 mespuntjes gemalen witte peper
1 mespuntje nootmuskaat
200 g diepvriesdoperwtjes
1 tl peterselie en kervel, fijngesneden
1

Schenk de witte wijn en het water in de kom en voeg het zout, de laurier, peper, kruidnagel en kip toe. Start het programma EXPERT gedurende 30 minuten op snelheid 0 en op 80 °C.

2

Haal met een schuimspaan de stukken vlees uit de kom en bewaar ze. Voeg de wortels toe en start het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 0 en op 100 °C.

3

Voeg de champignons toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 4 minuten op snelheid 0 en op 100 °C. Verwijder de groenten en de saus en bewaar beide apart. Maak de kom schoon.

4

Bereiding van de saus: doe de boter en bloem in de kom en start het programma EXPERT gedurende 3 minuten op snelheid 3 en op100 °C.

5

Voeg de kookroom en 400 ml vooraf bewaarde fond toe en meng met het programma EXPERT gedurende 10 seconden op snelheid 18 (zonder te verwarmen). Laat de saus 10 minuten koken met het programma EXPERT op snelheid 3 en op 100 °C.

6

Doe de stukken vlees, de gekookte groenten en de doperwtjes in de kom en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 3 minuten op snelheid 1A en op 100 °C.

7

Verwijder het laurierblad, de peperkorrels en de kruidnagel. Serveer de blanquette met peterselie.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE
Tip van de chef

Als je niet van wijn houdt, kan je deze vervangen door water en voeg dan 1-2 tl citroensap toe.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
nicky-bears

heel lekker...opgediend met puree