ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kalkoenrolletjes

met romige doperwtjes

Kalkoenrolletjes met romige doperwtjes

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 personen :
4 heel dunne kalkoenschnitzels
4 dunne plakken Parmaham
2 takjes tijm
800 g doperwtjes
2 ente-uitjes
of 4 eetl. fijngehakte ui
50 g boter + 1 klontje
200 ml crème fraîche
4 eetl. gehakte kervel
Kruidenmelange
Fijn zout
1Doe een liter water in het reservoir van de stoomkoker. Doe de doperwtjes in een stoomschaal, leg het deksel erop en laat 15-20 min. op 100°C stomen. Laten uitlekken, 600 g doperwtjes opzij zetten en de rest tot puree mixen. De schnitzels met peper en tijm bestrooien, elke schnitzel beleggen met een plak ham en een eetlepel doperwtjespuree,. De schnitzels oprollen en zo nodig met keukengaren dichtbinden.
2Leg de rolletjes in de stoomschaal van de stoomkoker, leg het deksel erop en laat 15 min. stomen.
3De gehakte ui in een klontje boter fruiten. De crème fraîche, de resterende doperwtjespuree, boter, zout en peper toevoegen, 5 min. laten doorkoken, opnieuw mixen en zeven.
4De resterende doperwtjes 5 min. opwarmen. Schenk de doperwtjesroom in een schaal, leg de kalkoenrolletjes erop, schik de doperwtjes eromheen en bestrooi met gehakte kervel.
Tip van de chef

Ook lekker met gestoomde aardappels.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product