ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kalfsreepjes uit zȕrich met rösti

Zwitsers recept


Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 55 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
40 g sjalotten
150 ml kalfsfond
20 boter op kamertemperatuur
2 el tarwebloem
200 ml kookroom
1 mespuntje suiker
1 el citroensap
600 g kalfslapjes
30 ml koolzaadolie
50 ml witte wijn
zout, witte peper
Voor de rösti:
1 kg aardappels
100 g uien
½ tl zout
1 mespuntje nootmuskaat
peper
Om de rösti te kruiden:
50 ml koolzaadolie
30 g boter
Kalfsreepjes uit zȕrich :
1

Begin met de bereiding van de rösti.

2

Doe de sjalotten met de kalfsfond in de kom en start het programma EXPERT gedurende 1 minuut op snelheid 15 en op 120 °C.

3

Meng 1 lepel bloem en de zachte boter in een kom tot een homogeen mengsel. Breng de kalfsfond aan de kook met het programma EXPERT gedurende 5 minuten op snelheid 5 en op 120 °C. Voeg na 3 minuten het boter/bloem-mengsel, zout, citroensap, de kookroom, suiker, witte peper toe aan de kom. Bewaar.

4

Snijd het kalfsvlees in reepjes van 1 cm (snijd haaks op de richting van de vezels). Breng op smaak met peper en zout, en bestrooi met een lepel bloem. Meng goed.

5

Doe het vlees met de koolzaadolie in de kom. Haal de dop van het deksel en rooster het vlees met het programma EXPERT gedurende 8 minuten op snelheid 1A en op 120 °C.

6

Voeg 50 ml witte wijn en de bewaarde saus toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 10 minuten op snelheid 1A en op 95 °C. Serveer de kalfsreepjes met de rösti.

Rösti :
1

Schenk 250 ml water in de kom en leg de aardappels in de stoommand. Start het programma STOMEN. De aardappels moeten niet helemaal gaar worden gekookt. Spoel de aardappels met koud water af en schil ze.

2

Rasp de aardappels en de uien met raspschijf van 4 mm in de midi-kom met het programma FOODPROCESSOR.

3

Meng met de overige ingrediënten en breng op smaak.

4

Verwarm in een koekenpan de olie en leg het aardappelmengsel erin. Strijk plat met een vork tot een dikte van 1½ cm. Zo ontstaan er kleine koekjes. Bak de rösti op gemiddeld vuur tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Smeer een klein beetje notenboter op de rösti en laat deze smelten. Bewaar warm en serveer met de kalfsreepjes.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
KathyenBart

lekker.