ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Kalfsgehaktballetjes

met yakitorisaus

Kalfsgehaktballetjes met yakitorisaus Cook Expert

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 20 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4/6 PERSONEN :
KALFSGEHAKTBALLETJES:
500 gram kalfsoester
200 gram champignons
10 takjes koriander
3 eetlepels tandooripasta
of 1 eetlepel tandoorikruiden
1 ½ eetlepel sesamolie
3 eetlepels witte sesamzaadjes
3 eetlepels zwarte sesamzaadjes
zout en versgemalen peper
YAKITORISAUS:
½ kleine rode peper
5 sprietjes bieslook
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
3 eetlepels sake of rijstwijn
1Snijd het kalfsvlees in grote stukken.
2Zet de grote transparante kom met het metalen mes op de machine. Borstel het vuil van de champignons en doe ze in de kom. Voeg de stukken kalfsvlees, de gewassen blaadjes van de takjes koriander, de tandooripasta en de sesamolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Selecteer het FOODPROCESSORprogramma en draai het geheel in 1 minuut tot een fijngehakt mengsel.
3Meng de witte en zwarte sesamzaadjes in een diep bord.
4Neem een lepel van het gehaktmengsel en draai er balletjes van 2 cm doorsnede van. Rol de balletjes door de sesamzaadjes. Leg de balletjes vervolgens in de stoommand. Als de balletjes niet allemaal op de bodem van de stoommand passen, kunt u het metalen plaatje halverwege de stoommand bevestigen.
5Vul de rvs-kom met 500 ml water, zet de stoommand erin en selecteer het programma STOMEN. Pas zo nodig de stoomtijd aan.
6Prik de balletjes per twee op houten spiesjes en dien ze op met de yakitorisaus.
yakitorisaus
1Snijd de peper in de lengte doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de peper fijn. Snijd of knip de bieslook fijn.
2Meng alle andere ingrediënten en voeg de peper en bieslook toe.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product