ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hot Cross Buns

By Magimix UK


Voorbereiding : 1 uur 30 min Rusttijd : 45 min
Koken : 15 min Materiaal : spuitzak
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

10 buns :
500 g sterk meel voor wit brood + extra voor bestuiven
0.5 tl zout
7 g instant gist
50 g suiker
1.5 tl speculaaskruiden (of ground mixed spice)
50 g ongezouten boter, in blokjes + extra voor invetten
200 ml lauwwarme melk
2 middelgrote eieren
150 g gedroogd fruit mix
3 el patentbloem
2 el koud water
1 el honing of golden syrup
Hot Cross Buns
1Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren los in een kom en voeg de lauwwarme melk toe. Zet apart.
2Plaats het deegmes in de grote kom van de Magimix. Voeg het witbroodmeel, zout, gist, suiker, speculaaskruiden en boter toe. Verwijder de kleine duwer (maatbeker) uit de toevoerbuis zodat er lucht bij het mengsel kan en je onderwijl ingrediënten kunt toevoegen.
3Druk op AUTO en laat de Magimix het deeg kneden. Voeg na ongeveer 5 seconden voorzichtig het eimengsel toe via de toevoerbuis.
4Na ongeveer 90 seconden zou het deeg zacht en soepel moeten zijn. Druk op STOP en schraap eventueel achtergebleven bloem van de zijkanten.
5Voeg de helft van het gedroogde fruit toe. Druk tweemaal 3 seconden op PULSE. Voeg daarna de rest van het gedroogde fruit toe en druk nog tweemaal 3 seconden op PULSE. Laat het mengsel daarna 5 minuten rusten.
6Plaats het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed tot een zacht deeg ontstaat. Verdeel in 10 bollen. Plaats de bollen op een bakplaat en laat losjes afgedekt 45-60 minuten rijzen.
7Voor de topping: mix de bloem met 2 el koud water tot een gladde pasta.
8Vul een spuitzak met de pasta en versier de gerezen deegbollen elk met een kruis.
9Bak de broodjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin.
10Bestrijk de broodjes zodra ze uit de oven komen met de honing en laat afkoelen.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…