ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Hamburgers

Hamburgers

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 1 uur
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 broodjes :
Brood (bolletjes)
10 g verse gist
120 ml lauw water
300 g tarwebloem
40 g gesmolten boter
25 g suiker
3 g zout
1 ei
1 ei, losgeklopt
1 el melk sesamzaad
Biefstuk tartaar
400 g mager rundvlees (biefstuk)
1/2 rode ui
1 el olijfolie
zout en peper
Vulling
1 krop sla
1/2 rode ui
2 tomaten
6 plakjes kaas
mayonaise, ketchup
Broodjes
1Los de gist op in het lauwe water met behulp van een vork. Laat 1minuut rusten.
2Doe het zout, de bloem, suiker, boter, het ei en het water met de opgeloste gist in de grote kom met het kneedmes.
3Schakel de machine in en laat 30 seconden draaien.
4Neem het deeg uit de kom en leg het in een met bloem bestoven kom. Dek deze af met plasticfolie of met een vochtig theedoek. Laat het deeg 30 minuten rusten.
5Druk na deze eerste rijsperiode met uw vuist op het deeg om luchtbellen te verwijderen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad.
6Verdeel het deeg met een scherp mes in 6 gelijke delen. Vorm hiervan mooie gladde bollen.
7Neem het rooster uit de oven en bedek het met bakpapier. Leg er de bolletjes op en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
8Verwarm de oven voor op 220 °C.
9Meng het losgeklopte ei met de melk. Bestrijk de broodjes hiermee.
10Bestrooi de broodjes met sesamzaad.
11Bak de broodjes in ca. 10 minuten bruin in de voorverwarmde oven.
12Laat ze op een rooster afkoelen.
Hamburgers en de vulling
1Was de sla. Pel de ui en snijd hem doormidden. Bewaar de ene helft. Snijd de tomaten, een halve ui en de sla in de midi-kom met de plakjesschijf van 2 mm.
2Snijd de andere halve ui in stukken, doe deze in de grote kom met het metalen mes en druk 5 keer op PULSE.
3Snijd het vlees in grove stukken. Voeg het aan de inhoud van de kom toe en druk enkele keren op PULSE. Het vlees moet gehakt worden, maar het mag geen puree worden. Breng op smaak met zout en peper. Druk 2 keer op PULSE.
4Vorm ronde schijven van het vleesmengsel. Bak deze ca. 2 minuten aan beide zijden in een beetje olijfolie in de koekenpan. Pas de baktijd indien nodig aan.
5Leg de plakjes kaas op het vlees. Dek de koekenpan af totdat u de broodjes gaat vullen.
6Maak de mayonaise met de helft van de ingrediënten.
7Snijd de broodjes horizontaal doormidden en vul ze met de tomaten, de sla, de ui, de hamburgers, de mayonaise en de ketchup.
8Serveer de hamburgers direct.
Tip van de chef

Vervang het sesamzaad door maanzaad of zonnebloemzaad. Verdeel voor grote eters het deeg in 4 stukken. De baktijd wordt dan iets langer. ​Maak de hamburgers extra lekker met een plakje bacon en serveer met frites.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…