ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Groene appelsorbet

Groene appelsorbet

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : 2 uur
Koken : - Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 

10-15 bolletjes :
150 ml water
180 g fijne kristalsuiker
250 ml puur sap van groene appels
sap van een halve citroen
1Doe de suiker en het water in een pan. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken om een siroop te krijgen. Laat de siroop helemaal afkoelen. Als u haast heeft, kunt u deze siroop vervangen door 150 ml rietsuikersiroop.
2Het appelsap en het citroensap aan de siroop toevoegen en goed doorroeren.
3Laat 2 à 3 uur afkoelen in de koelkast.
4Als de bereiding koud is, stelt u uw ijsmachine in werking. Schenk het mengsel erin via de opening. Laat de machine draaien totdat u de gewenste consistentie heeft, ongeveer 20 à 30 minuten.
5Serveer het ijs onmiddellijk of doe het over in een doos om het in de vriezer te bewaren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product