ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Grenadinesiroop

Grenadinesiroop

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal : Sapcentrifuge
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

1 :
3 granaatappels
1/2 citroen
Suiker
1Snijd de granaatappels open en schraap de pitjes eruit. Let op dat u alle witte velletjes verwijdert, want die zijn bitter. Verwerk de pitjes met de sapcentrifuge.
2Meng een deel granaatappelsap met dezelfde hoeveelheid suiker in een kleine pan met dikke bodem. Breng het mengsel al kloppend aan de kook totdat de suiker is gesmolten.
3Laat ongeveer 10 min. inkoken onder af en toe roeren.
4Laat een beetje afkoelen en voeg 1 tl citroensap toe, doe de siroop over in een glazen fles en sluit deze hermetisch af. De grenadine kan 1 maand in de koelkast worden bewaard.
Tip van de chef

Kies goed rijpe en zware granaatappels


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product