ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gratin van gehaktballetjes

Duits recept

Gratin de boulettes de viande à la mozzarella

Voorbereiding : 35 min Rusttijd : -
Koken : 35 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4 PERSONEN :
Voor de gehaktballetjes :
500 g rundvlees, in blokjes van 3 cm
1 broodje of sneetje toastbrood van de vorige dag
3 uien (100 g), in kwarten
½ bosje verse tijm
1 ei
1 el zoete paprikapoeder
3 teentjes knoflook
zout, zwarte peper
Voor de saus en de gratin :
2 eetlepels olijfolie
3 uien (100 g), in kwarten
1 rode paprika, in stukjes
80 g tomatenpuree
400 g gepelde tomaten (vers of uit blik)
½ bosje Provençaalse kruiden
½ bosje verse rozemarijn
1 tl citroensap
1 el honing
1 bol mozzarella
De gehaktballetjes :
1

Week het brood gedurende 15 minuten in warm water en knijp uit.

2

Doe alle ingrediënten voor de balletjes in de kom en start het programma EXPERT gedurende 2 minuten op snelheid 12 (zonder te verwarmen). Vorm balletjes en maak de kom schoon.

3

Verwarm de oven voor op 220 °C.

De tomatensaus en gratin :
1

Doe de uien, paprika en olijfolie in de kom en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

2

Voeg de tomatenpuree toe en start het programma EXPERT opnieuw gedurende 2 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

3

Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de kruiden en de mozzarella, en start het programma EXPERT gedurende 6 minuten op snelheid 1A en op 100 °C.

4

Voeg de kruiden toe aan de saus en mix met het programma EXPERT gedurende 20 seconden op snelheid 15 (zonder te verwarmen).

5

Schenk de tomatensaus in een ovenschaal, leg de balletjes in de saus en bak 15 minuten in de oven op het hoogste rooster.

6

Snijd de mozzarella in plakjes en leg op de balletjes. Bak nog 5 minuten om de mozzarella te laten smelten.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout) - version DE

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product