ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gekonfijte vijgen met citrussaus

Gekonfijte vijgen met citrussaus

Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
18 vijgen
1 grapefruit
50 g suiker
2 sinaasappels
1 citroen
6 blaadjes munt
1Was de vijgen zorgvuldig. Pers de sinaasappels, de citroen en de grapefruit met de citruspers. Indien nodig aanvullen met water tot een halve liter vloeistof.
2Breng dit sap, de suiker en 10 in vieren gesneden vijgen in een pan aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg vervolgens de resterende 8 hele vijgen toe en laat nog 15 min. op laag vuur koken.
3Neem de 8 hele vijgen uit de pan en bewaar deze.
4Doe de eerste 10 vijgen in de kom met het metalen mes en de BlenderMix en pureer ze gedurende ongeveer 1 min.
5Bekleed de bodem van een serveerschaal met de vijgenpuree, plaats de resterende vijgen erop en versier met een paar verse muntblaadjes.
Tip van de chef

u kunt dit nagerecht ook serveren met een grapefruit- of sinaasappelsorbet.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product