ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gehaktschotel met aardappelpuree
Mini plus


Voorbereiding : 45 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
800 g Aardappels
1 Ui
2 Takjes bladpeterselie
40 g Boter
Olie 
Zout, peper
280 g Rumsteak
1 Knoflookteentje
1 Eieren
30 g Geraspte gruyère
Melk
1Schil en was de aardappels. Vervang de raspschijf door de 2 mm snijschijf. Snijd de eerste helft van de aardappels in schijfjes.
2Giet de aardappels af. Doe de helft van aardappels in de kom met het metalen mes. Voeg een beetje melk toe. Druk 4-5 keer op PULSE. Voeg afhankelijk van de gewenste dikte nog een beetje melk toe. Bewaar. Ga op dezelfde manier te werk met de andere helft van de aardappels.
3Voeg ¾ van de boter toe en bestrooi met zout en peper. Nadat de boter gesmolten is, goed doorroeren.
4Schil de uien en snijd ze in vieren. Pel de knoflook. Hak de knoflook samen met de ui en de peterselie fijn in de kom met het metalen mes.
5Verwarm de rest van de boter met de olie in een koekenpan. Fruit het gehaktmengsel 1 minuut onder voortdurend roeren.
6Doe het vleesmengsel in een ovenschotel en bedek dit met de puree. Strijk het oppervlak glad
7Bestrooi met de geraspte gruyère en hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 20 minuten in de oven.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product