ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gegratineerde visschotel

Gegratineerde visschotel

Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
450 g Schelvis filets
150 g Parmezaanse kaas
8 Aardappels 
2 Ui
2 Citroen
Handje peterselie
100 ml Kookroom
450 g Verse spinazie
3 Eieren
2 Worteltjes
2 el Mosterd
Olijfolie
1Verwarm de oven voor op 240°C (th.8).
2Schil de aardappels. Snijd ze in plakjes in de midi-kom met de 2 mm snijschijf.
3Doe ze in een pan met kokend water en laat ze 2 minuten koken.
4Laat tegelijkertijd de spinazie gedurende 1 minuut koken in een zeef bovenop de pan met kokende aardappels. Laat ze uitlekken en bewaar.
5Hak in de mini-kom de ui, de worteltjes en de peterselie fijn.
6Fruit het mengsel 5 minuten in een koekenpan met een beetje olijfolie.
7Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas, het citroensap en de mosterd toe.
8Mix in de kom met het metalen mes de spinazie, de vis, de eieren en de crème fraîche.
9Verdeel in een grote ovenschotel afwisselend een laag aardappelplakjes, een laag vis-spinaziemengsel en een laag ui-worteltjesmengsel.
10Elke laag met een beetje olijfolie besprenkelen en met peper bestrooien. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
11Zet de schotel in de oven tot de bovenkant van het gerecht gegratineerd is.
Tip van de chef

U kunt de Schelvis vervangen door kabeljauw.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…