ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gegratineerde vis


Voorbereiding : 30 min Rusttijd : -
Koken : 25 min Materiaal : ovenschotel
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
300 g Schelvis filets
100 g Parmezaanse kaas
5 Aardappels 
1 Ui
1 Citroen
1 Handje peterselie
75 ml room
300 g Verse spinazie
2 Eieren
1 Worteltjes
1 el Mosterd
Olijfolie
1Verwarm de oven voor op 240 °C.
2Schil de aardappels. Zet de plakjesschijf van 2 mm in de midi-kom en snijd de aardappels tot plakjes.
3Kook de aardappels 2 minuten in een pan met water.
4Laat tegelijkertijd de spinazie 1 minuut stomen in een zeef boven op de pan met kokende aardappels. Laat de aardappels en spinazie uitlekken.
5Hak in de mini-kom de ui, de worteltjes en de peterselie fijn.
6Fruit het mengsel 5 minuten met een beetje olijfolie in een koekenpan.
7Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas, het citroensap en de mosterd toe.
8Mix in de grote kom met het metalen mes de spinazie, de vis, de eieren en de room glad.
9Leg in een grote ovenschaal afwisselend een laag aardappelplakjes, een laag vis-spinaziemengsel en een laag ui-worteltjesmengsel.
10Besprenkel elke laag met een beetje olijfolie en bestrooi met peper. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.
11Zet de schotel in de oven tot de bovenkant van het gerecht gegratineerd is.
Tip van de chef

Vervang de schelvis door kabeljauw.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…