ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gegratineerde aardappelschotel

Gegratineerde aardappelschotel

Voorbereiding : 20 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 personen :
1 kg Aardappels
80 g Crème fraîche
500 ml Melk
1 Mespuntje nootmuskaat
150 g Gruyère
30 g Boter
1 Knoflookteentje
Zout, peper
1Rasp de gruyère in de midi-kom met de raspschijf van 2 mm.
2Schil en was de aardappels. Dep ze droog met keukenpapier.
3Vervang de raspschijf door de plakjesschijf van 2 mm. Snijd de aardappels in plakjes.
4Verwarm de oven voor op 180 °C.
5Pel de knoflook en snijd het teentje doormidden. Wrijf een ovenschaal in met de knoflook en vet de schaal in met boter. Leg een laag aardappels in de schotel, bestrooi ze met gruyère, zout en peper en verdeel er wat crème fraîche over. Herhaal dit totdat alle ingrediënten gebruikt zijn. Eindig met een laagje gruyère.
6Meng de melk met de nootmuskaat en giet dit over de aardappelschotel.
7Zet de schotel de opgegeven tijd in de oven. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een mes in te prikken. Het mes mag op geen enkele weerstand stuiten.
8Seveer goed heet.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…