ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Gebakje met perziken

Gebakje met perziken

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 30 min Materiaal : bakvorm Ø 22 cm
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4-6 personen :
250 ml lauwe melk
70 g kristalsuiker
2 eieren
1 mespuntje zout
50 g bloem
35 g boter
3 perziken
 
1Was en ontpit de perziken. Snijd ze met behulp van de plakjesschijf van 4 mm in de midi-kom.
2Verwarm de oven voor op 180 °C.
3Smelt de boter op laag vuur in een kleine pan.
4Meng de bloem, suiker en het zout in de grote kom met het metalen mes.
5Voeg terwijl de machine draait via de invoerbuis één voor één de eieren toe, gevolgd door de gesmolten boter.
6Voeg via de invoerbuis de lauwe melk toe totdat u een glad mengsel hebt.
7Vet de bakvorm in en schenk het mengsel erin. Verdeel de schijfjes perzik over het beslag.
8Bak in ca. 30 minuten in de oven gaar. Het gebak moet van de wanden van de vorm loslaten.
Tip van de chef

U kunt dit gebakje ook in kleine ovenschaaltjes maken, pas dan de baktijd aan.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…