ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Fougassedeeg

Fougassedeeg

Voorbereiding : 1 uur 45 min Rusttijd : -
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

2 :
250 g meel tarwebloem
50 ml olie
5 g zout
150 ml water
6 g verse bakkersgist
1Los de gist met behulp van een vork op in het water. Laat 1 minuut rusten.
2Doe het meel, het zout, de olie en het water met gist in de kom met het kneedmes.
3Stel de machine in werking en laat haar kneden totdat u een soepel deeg heeft (ca. 1 minuut).
4Leg het deeg in een met olie ingevette schotel. Dek af met plastic folie. Laat gedurende 1 uur rusten.
5Sla het deeg voorzichtig twee keer om en dek het af met plastic folie of met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rusten.
6Verwarm in die tijd de oven voor op 240°C (th. 8).
7Neem het deeg voorzichtig uit de schotel. Leg het op de met vetvrij papier bedekte braadslede. Let op dat u de luchtbelletjes niet uit het deeg drukt.
8Spreid het deeg ruwweg uit en druk het voorzichtig plat met uw vingertoppen.
9Bak de fougasse ca. 15 minuten in de oven. Lauw of koud serveren.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…