ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Fougasse

Fougasse

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : 2,5 uur
Koken : 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

6 :
Fougassedeeg
5 g verse gist
of 2,5 g gedroogde gist
250 g meel
5 g zout
150 ml water
30 ml olijfolie
Vulling
100 g uitgelekte ontpitte zwarte olijven
Afwerking
10 ml olie
tijm
1Los de gist met behulp van een vork in het water op. Klop goed door en laat even rusten.
2Doe het meel, het zout, de olie en het water met de gist in de grote kom met het kneedmes.
3Schakel de machine in en laat het mengsel in ongeveer 1 minuut tot een soepel deeg draaien. Voeg de olijven aan het deeg toe en druk enkele keren op PULSE.
4Doe het deeg over in een met olie ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat 1,5 uur rijzen.
5Vouw het deeg voorzichtig twee keer dubbel en dek het af met plasticfolie. Laat nog 30 minuten rijzen.
6Neem het deeg uit de kom. Leg het op een met bakpapier bekleed bakblik.
7Rol het deeg met de deegroller voorzichtig uit tot een platte ovale vorm.
8Vouw de deeglap dubbel. Bestrijk het deeg met een kwastje met de olie.
9Trek de deeglap uit totdat hij de breedte van het bakblik heeft. Hierdoor ontstaan er gaten in de fougasse. Maak met behulp van een scherp mes inkervingen in het deeg.
10Laat nogmaals 15 à 30 minuten rijzen.
11Verwarm intussen de oven voor tot 240 °C.
12Bak de fougasse ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer lauw of koud.
13Bestrijk de fougasse zodra hij uit de oven komt met olijfolie en bestrooi met tijm.
Tip van de chef

U kunt de fougasse ook vullen met cherry tomaatjes, kaas etc.


PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…