ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Doperwtensoep met munt


Voorbereiding : 10 min Rusttijd : -
Koken : 10 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 

4 :
250 g erwten uit de diepvries
25 cl kippenbouillon
1 suikerklontje
zout, peper 
1 sjalot
100 g vloeibare room
4 muntblaadjes
1Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg er het grof gehakte sjalotje aan toe, evenals de erwten, de suiker en een mespunt zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 min. koken. Afgieten en ongeveer de helft van het kookvocht bewaren.
2Mix het mengsel in de grote kom met het metalen mes en de BlenderMix, en voeg beetje bij beetje via de invoerbuis het kookvocht toe.
3Voeg de room toe. De soep moet een romige consistentie hebben. Op smaak brengen met peper en zout. 
4Schenk de soep in de koppen, dien onmiddellijk op, met de fijngeknipte muntblaadjes.

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product