ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Crème Caramel

Crème Caramel Cook Expert

Voorbereiding : 5 min Rusttijd : -
Koken : 50 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 0 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

6 PERSONEN :
3 eieren
100 gram suiker
merg van 1 vanillestokje
500 ml melk
KARAMELSIROOP
250 gram suiker
65 ml water
1 theelepel witte azijn
1Verwarm de oven voor op 160 °C.
2Doe de eieren, suiker, merg van een vanillestokje en de melk in de kom en stel het EXPERT-programma in op 5 minuten/snelheid 4/80 °C.
3Bereid ondertussen de karamelsiroop.
4Schenk de warme karamel in puddingvormpjes of ovenschaaltjes en giet vervolgens de warme pudding eroverheen. Zet de ovenschaaltjes in een voor driekwart met water gevulde braadslede en gaar ze ongeveer 45 minuten in de oven.
5Laat de pudding afkoelen en keer de puddingvormpjes dan op een bordje om.
karamelsiroop
1Smelt, zonder te roeren, de suiker met het water en de azijn in een pan tot de karamel goudbruin kleurt.
© foto’s Sandra Mahut
© Hachette Livre (Marabout) 2016

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product