ZOEK een recept
Verfijn uw zoekopdracht

Compote van rode kool

Duits recept

Compotée de chou rouge

Voorbereiding : 15 min Rusttijd : -
Koken : 1 uur 15 min Materiaal :
Moeilijkheid :
Beoordeling :
 1 stemmen
Download het recept :
 
Programma's : accessoires :

4-6 PERSONEN :
200 g uien, fijngesneden (4 mm)
30 ml koolzaadolie
750 g rode kool, fijngesneden (4 mm)
200 g (zure) appels, in stukjes
1 el suiker
3 el azijn
150 ml water
1 el zout
2 kruidnagels
50 ml rode wijn of druivensap
¼ kaneelstokje
1 laurierblad
50 ml rode wijn
1-2 el maïszetmeel
2 el rode bessengelei
1

Plaats de transparante kom en de midi-kom met de plakjesschijf van 4 mm. Snijd de vooraf gesneden uien en rode kool met het programma FOODPROCESSOR in grote stukken.

2

Fruit in de metalen kom de uien met de koolzaadolie via het programma EXPERT gedurende 10 minuten op snelheid 2A en op 120 °C.

3

Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de rode wijn, het maïszetmeel en de rode bessengelei.

Start het programma SUDDEREN gedurende 60 minuten op snelheid 1A en op 100 °C.

4

Leng het maïszetmeel aan met de rode wijn en schenk dit mengsel over de rode kool.Voeg de rode bessengelei toe en meng met het programma SUDDEREN gedurende 5 minuten op snelheid 2A en op 100 °C. Verwijder het kaneelstokje en laurierblad. Serveer de gekookte kool met goulash of gekonfijte eend.

© foto's Sandra Mahut
© 2017 Hachette Livre (Marabout)

PLAATS EEN REACTIE

Loading...
Klik hier…
Beoordeel dit recept


Gebruikte product

ALLE REACTIES
Ria broucke

De kaneel overheerst te veel . Volgende keer zonder dus proberen.